Cercar en aquest blog

dimarts, 26 d’agost del 2014

Si el Rec Comtal estigués a Sarrià ja estaria arreglat.

Article que ens ha passat el nostre veí Antonio Alcantara.

Aquest vídeo de 5 minuts en el que es pot veure que la degradació de l’històric espai continua. Està gravat el 23 d’agost del 2014.  Les imatges i l’àudio són molt clars. Podeu veure des d’un cotxet de nen petit amb problemes per passar pel camí, brutícia com restes de “uralita” als marges, o la falta de tanques protectores de les via del tren.

Es mostra el tram del Rec Comtal que uneix el barri de Vallbona de 9Barris de Barcelona amb el barri de Can San Joan del municipi de Montcada.



Després de 17 anys d’abandonament el veïnat dels dos municipis vam iniciar una campanya amb diferents accions per dignificar l’espai. L’Associació de Dones Actives de Vallbona i l’Associació de Veïns de Montcada han recollit signatures, han fet concentracions, exposicions, banys reivindicatius, i han aparegut a articles a diferents mitjans com la Vanguardia  o el Periòdic i inclòs a l’informatiu TVE.

Actualment l’Ajuntament de Barcelona només treu les herbes seques que mata amb un herbicida i l’Ajuntament de Montcada ha fet una intervenció més amplia de l’espai però encara insuficient. Diuen que la intervenció global s’ha de fer des del Consorci del Besòs. Una intervenció que no arriba mai. Mentre el veïnat continuem patint la falta de dignitat d’aquest espai.

Seguiment i premsa: